Alla e-postklienter har olika sätt att lägga in ett nytt e-postkonto därför har vi inte möjlighet att lista exakt hur man gör på den här sidan. Dock så kräver alla klienter samma typ av uppgifter och det är inkommande server POP3(S)/IMAP(S) och utgående server SMTP(S). Nedan listas vi de uppgifter ni behöver för att ställa in ett nytt epostkonto.

Inkommande servernamn (IMAP/IMAPS/POP3/POP3S): mail.hemsidadirekt.se
Utgående servernamn (SMTP/SMTPS): mail.hemsidadirekt.se
Användarnamn: Er fullständiga e-postadress, ex. info@dindoman.se
Lösenord: Det lösenord ni själva valt när e-postkontot skapades.

Portnummer och alternativa portnummer:
IMAP: 143
IMAPS (SSL/TLS): 993
POP3: 110
POPS (SSL/TLS): 995
SMTP: 587
SMTPS (SSL/TLS): 465

Viktig information när du skall skicka e-post!

Vår utgående server (SMTP/SMTPS) kräver autentisering, dvs inloggning med användarnamn (din e-postdress) och lösenord. Om du inte anger detta i ditt e-postprograms inställningar kan inte alla ta emot din e-postmeddelanden.

Vissa Internetleverantörer blockerar port 25 som används för att du ska kunna ansluta till vår e-postserver. Detta görs för att de ska kunna kontrollera mängden skräppost som skickas ut via deras nät. Det finns två sätt att komma runt detta:

  1. Använd helst SSL/TLS (SMTPS) för både inkommande och utgående e-post då detta är säkrare.
  2. Använd port 587 istället för standardporten 25 om du ej använder SSL/TLS för utgående e-post. Inställningar för vilken port som används brukar finnas under de avancerade inställningarna i ditt e-postprogram.
15 år+
erfarenhet
600+
aktiva kunder
1200+
producerade hemsidor
Producerad av